onsdag 9. juni 2010

Arbeidstakergruppen reagerer på Israels angrep på båtkonvoien til Gaza

Arbeidstakerdelegatene på ILO-konferansen har dag vedtatt følgende uttalelse:

Arbeidstakerdelegatene som er samlet i Geneve i forbindelse med den 99. ILO’konferansen (juni 2010) er opprørt over angrepet fra israelske sikkerhetsstyrker 31. Mai 2010 på flåten av skip førte hjelpesendinger til folket i Gaza.

Vi fordømmer drapene på de ni personene og de mange sårende i angrepet.

Vi sender våre inderligste kondolanser til familiene til de som mistet livet og uttrykker et håp om at de som ble såret raskt og fullt ut vil bli friske.

Vi hilser velkommen solidariteten fra det internasjonale samfunnet etter angrepet på flåten av sivile båter som førte hjelpesendingene og peker på viktigheten av å gi diplomatisk, økonomisk og materiell støtte til det palestinske folk.

Vi appellerer om en full og uavhengig undersøkelse av fakta og krever at de som blir funnet ansvarlige for brudd på internasjonal lov blir stilt for retten.

Vi slår fast at vold og konfrontasjon ikke vil skape fred og rettferdighet for det palestinske eller israelske folk og vi ber dem om å gi avkall på vold og å forhandle fram en løsning som slår fast retten til begge parter til å eksistere som to uavhengige suverene stater.

Vi understreker viktigheten og nødvendigheten av fred til felles interesse for Palestina og Israel.

Vi ber om at blokaden av Gaza heves som et ledd i fredelig og uavhengig sameksistens.

Vi ber ILO om å øke innsatsen med å tilby teknisk og økonomisk støtte til det palestinske folk.

Geneve 5. Juni 2010

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar