mandag 4. juni 2012

ILO: 20,9 millioner mennesker er ofre for tvangsarbeid


I følge en rapport ILO la fram sist fredag anslås det at det er 20, 9 millioner tvangsarbeidere i verden. De er i jobber som de er tvunget eller narret inn i og ikke kan forlate. En stor del av tvangsarbeiderne er ofre for direkte menneskehandel, det være seg til seksuell utnyttelse eller annet tvangsarbeid.
Ser man på andelen tvangsarbeidere per 1000 innbyggere, viser det seg overraskende nok at andelen er høyest i landene i Sentral og Sørøst Europa med 4,2 per 1000 innbyggere, Afrika med 4,0, Midtøsten med 3,4, Asia og Pacific 3,3, Latin-Amerika 3,1, mens EU og andre utviklede økonomier har 1,5 personer per tusen innbyggere.

Kvinner og jenter er klart i flertall med 11,4 millioner, mens 9,5 millioner menn og gutter er tvangsarbeidere. Antall barn i tvangsarbeid utgjør hele 5,5 millioner.
90 prosent av tvangsarbeiderne er fanget i privat virksomhet. Av disse er det 22 prosent som er ofre for seksuell utnyttelse, mens 68 prosent er i tvangsarbeid i næringer som jordbruk, bygg- og anleggsvirksomhet, husarbeid eller i industrien. Resten finner vi i statlige former for tvangsarbeid som i fengsler, i statlig militært arbeid eller i væpnede opprørsstyrker.

Les mer her: www.ilo.org/forcedlabour



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar